0

Xperia Z4 goed genoeg voor strijd tegen Galaxy S6?

Het gaat al tijden niet meer zo goed met de smartphone divisie van Sony. De verkoopresultaten die verwacht werden, blijven uit. Daarop is de eerste strategie aangepast. Eerder werd er namelijk elk half jaar gekozen om een nieuwe high-end smartphone uit te brengen. Hierdoor volgden de Xperia Z, Z1, Z2 en Z3 elkaar heel erg snel op. Ook de Sony Xperia Z4 zal snel hierop volgen. Daarna zal het echter een tijdje stil blijven rondom Sony. Zo moeten ze de focus kunnen leggen op enkel de Sony Xperia Z4, om zo veel verkopen te krijgen.

Samsung’s nieuwe Galaxy S6

Ook Samsung heeft het moeilijk met de smartphones. Hoewel ze marktleider zijn op dit gebied, is het lastig voor ze om dit marktaandeel te behouden, laat staan verstevigen. Het afgelopen jaar heeft Samsung namelijk weer flink wat marktaandeel moeten afstaan aan de concurrenten. Voor Samsung wordt de volgende nieuwe smartphone daarom ook belangrijk: de Galaxy S6 van Samsung. Van de Galaxy S6 wordt veel verwacht, die zou namelijk Samsung moeten helpen om weer marktaandeel te winnen. We zullen er snel achter komen, de Galaxy S6 release is namelijk al op 2 maart.

MWC 2015, strijd der giganten

Begin maart, dan is Barcelona met het Mobile World Congres (MWC) even het centrum van de smartphone wereld. Hier worden de Samsung Galaxy S6 en de Sony Xperia Z4 verwacht. Maar daar blijft het niet bij. Er gaan namelijk ook geruchten dat HTC hier zijn nieuwe smartphone aan zal gaan kondigen, en om het nog spannender te maken wordt er ook gezegd dat LG diezelfde plannen heeft. HTC, LG, Samsung en Sony. Van die vier grote smartphone makers worden dan nieuwe smartphones verwacht, en hiermee kunnen we een mooie strijd gaan verwachten tussen die vier fabrikanten. Het zal er om gaan spannen welk bedrijf uiteindelijk de meeste smartphones weet te verkopen, of dat het misschien de ondergang voor een fabrikant gaat worden.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *