Sony Xperia Z3 release

Sony Xperia Z3 CompactBij nieuwe smartphones is het altijd moeilijk om te bepalen wanneer de release zal gaan plaatsvinden. De meeste producenten hebben in de loop der jaren een soort schema ontwikkeld, waardor wij ook beter kunnen achterhalen wanneer de nieuwe Sony Xperia Z3 zal worden aangekondigd. Van Sony weten we bijvoorbeeld dat ze tegenwoordig elke 6 maanden met een nieuwe smartphone willen komen, in september 2014 zouden deze 6 maanden weer voorbij zijn. Sony gaf eerder aan niet meer om het jaar een nieuwe smartphone aan te willen kondigen, omdat de ontwikkelingen veel te snel gingen. Daarnaast zouden er ook andere redenen mee kunnen spelen waarom Sony in september ook met een nieuwe smartphone wilt gaan komen.

Waarom een release in augustus of september?

IFA_sony-xperia-z3Sony kan verschillende redenen hebben om de Sony Xperia Z3 in augustus of september uit te brengen, de voornaamste reden zal zijn dat concurrenten als Apple, Samsung en LG in die maanden ook met een nieuw smartphone komen. Apple komt met de iPhone 6 en Samsung met de Galaxy Alpha of Galaxy F, het is voor Sony belangrijk om hier ook direct op in te spelen door een nieuwe smartphone uit te brengen. Verder hoort het ook bij de nieuwe bedrijfsmentaliteit van Sony om elke 6 maanden een nieuwe smartphone uit te brengen, zo geef de producent zelf aan.

Release tijdens IFA 2014

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Sony Xperia Z3 release plaatsvinden tijdens IFA 2014 in Berlijn. Op dit evenement is Sony een vaste spreker, in het verleden heeft de producent hier dan ook al meerdere malen een nieuw product aangekondigd. Wij verwachten dat Sony direct ook de Sony Xperia Z3 Compact aan gaat kondigen, als het goed is kunnen we op de korte termijn dus twee mooie nieuwe smartphones verwachten. Indien Sony de smartphones tijdens IFA 2014 aan gaat kondigen, dan kunnen we de smartphones al in september in de winkelschappen zien liggen!