Sony Xperia Z3 Compact

sony-xperia-z3Het is vrijwel zeker dat Sony ook een kleinere versie van de Sony Xperia Z3 gaat introduceren, zo was dit bijvoorbeeld ook het geval bij de Z1. Het is opmerkelijk dat Sony tot nu toe nog steeds geen Z2 compact heeft aangekondigd, de kans is aanwezig dat deze wordt overgeslagen. De Sony Xperia Z3 Compact zal waarschijnlijk op dezelfde datum als de normale Z3 worden aangekondigd, namelijk tijdens het IFA evenement in Berlijn.

Zoals de naam al aangeeft betreft het een compactere variant van de smartphone. De normale Xperia Z3 zal een beeldscherm krijgen van 5.1-inch, de compact versie krijgt een beeldscherm van 4.5-inch. Qua specificaties verschillen de smartphones niet veel van elkaar, deze zijn namelijk vrijwel hetzelfde.

Sony Xperia Z3 Compact release

Natuurlijk zijn er nog een groot aantal onduidelijkheden omtrent de nieuwe Sony Xperia Z3 Compact, zo is het bijvoorbeeld ook nog niet helemaal zeker wanneer de smartphone officieel zal worden aangekondigd. De meeste recente geruchten vertellen dat zowel de Sony Xperia Z3 als de Sony Xperia Compact zullen worden aangekondigd tijdens het IFA evenement in Berlijn. Sony is op dit evenement een vaste spreker en Sony Xperia Z3 Compactheeft in het verleden vaker smartphones tijdens die evenement aangekondigd. Op het moment dat Sony de smartphone dan echt aan gaat kondigen, dan kunnen we de Z3 zeker al voor september 2014 verwachten.

Sony Xperia Z3 specificaties

Zoals we gewend zijn van Sony zal er ook een kleinere variant worden aangekondigd, deze zal de naam ‘Sony Xperia Z3 Compact’ gaan krijgen. Ook over deze smartphone is er al vrij veel bekend op het gebied van specificaties. De Z3 kan prima dienen als tv en internet device.

De Sony Xperia Z3 Compact zal een 4.7-inch beeldscherm gaan krijgen in combinatie met een Qualcomm Snapdragon 801 processor (Adreno 330 CPU) en 2GB RAM geheugen. Het internet geheugen zal standaard ook 16GB zijn (internet vergelijken), maar dit valt uit te breiden door middel van een SD kaart. De camera aan de voorkant zal 2.1 megapixels zijn, de camera aan de achterkant 20.7 megapixels.